Pon Equipment og Fremby signerer samarbeidsavtale

October 26, 2021

Samarbeid for bedre ressursutnyttelse gjennom smart bruk av data

Rett før ferien startet kunne Fremby signere enda en samarbeidsavtale, nå med Pon Equipment AS som forhandler CAT i Norge. Her representert på bildet (fra venstre) Ole-Petter Holene, direktør for Service i Pon Equipment, Sigve Pettersen, daglig leder i Fremby og Ole Anders Nygaard, salgs og produktsjef, Deler og Service i Pon Equipment.

Sammen med vår felles kunde, Feiring Bruk AS, har Pon Equipment, Fremby og CAT jobbet tett om utvikling av smart datadeling basert på internasjonale standarder. Det gode samarbeidet førte til at CAT-maskinene var de første som det strømmet inn data fra på Frembys dataplattform. 

“Vi ser en økende etterspørsel fra kunder etter data for å optimalisere flåten og bruke til andre formål. Det har vært et veldig givende samarbeid så langt med Feiring Bruk og Fremby. Dette var den første piloten vi engasjerte oss i for å koble seg på ISO-APIet til Visionlink. Nå vil flere få tilgang til disse løsningene, og vi gleder oss til å vise flere kunder mulighetene i maskindata sammen med Fremby etter ferien!”, sier Ole-Petter Holene, Service Direktør, Pon Equipment AS

Pon Equipment leverer Visionlink som er CATs avanserte webløsning for data fra maskinene deres. Samarbeidet har altså ført til at Visionlink frembyr data. Når Feiring Bruk trengte å berike energiledelsesystemet med data fra mobilknuserne, kunne derfor Pon hjelpe med det. Mobilknuserne fikk «Product Link»-modul som er koblet til viktige sensorer på CAT-motorene, som igjen leverte data gjennom Visionlink og Fremby. 

"Smartere bruk og deling av data blir viktigere og viktigere for oss i arbeidet med å bli mer bærekraftig. For å redusere utslipp og optimalisere utnyttelsen av maskinparken vår, er vi rett og slett avhengig av at våre leverandører deler data. Vi har en god del CAT-maskiner her, og derfor betyr det mye for oss at Pon er en pådriver i denne utviklingen", sier Margrethe Ollendorff Lien, Forretningsutvikling og Innovasjon, Feiring Bruk AS. 

Margrethe forteller at drivstoffdata har blitt lest av fakturaer tidligere. Dette har vært tidkrevende og bare gitt generelt forbruk per avdeling. Nå rapporterer alle maskiner selv gjennom smarte delingskoblinger til Fremby, og rett inn i energiledelsesystemet. Slik vet man til enhver tid hvor mye drivstoff maskinene bruker, og kan bruke dette i forbedringsarbeidet. 

Hvordan komme igang?

Samarbeidet innebærer at Fremby og Pon sammen skal tilby kunder brukervennlige digitale verktøy for å få mer ut av maskinparken. Ta kontakt med Fremby eller Pon, så hjelper vi deg i gang.

Datadeling og APIer er noe mange er nysgjerrige på. Sammen planlegger Fremby og Pon et seminar, hvor vi skal fortelle om mulighetene dette gir. Hvis du vil vite hvordan du kan bruke data til å forbedre driften din, ta kontakt! 

PON EQUIPMENT NORGE

Pon Equipment AS har vært forhandler av CAT-produkter siden 1930. De tilbyr anleggsmaskiner fra CAT i størrelsesklassene fra 0,9 tonn opp til 256 tonn. Hovedfokuset er å videreføre kvaliteten CAT er kjent for i deres serviceprodukter og deletilgjengelighet. Med over 250 mekanikere og delelagere over hele Norge, etterstreber Pon Equipment å være der deres kunder befinner seg.

Bilde fra Pon Equipment AS sin nettside.


Få tilgang til dine maskindata
Kom i gang med overgangen til en fossil- og utslippsfri anleggsplass med Fremby!
Få tilgang